Betutteling in Nederland duurt voort

We zijn al redelijk ver in Nederland met de regelgeving. Steeds meer regeltjes die dingen regelen waarvan je zou kunnen bedenken dat als je normaal gezond verstand hebt, dat zelf ook kunt bedenken. Gordels om bijvoorbeeld. Als je dat niet doet, wie heb je er dan mee? Jezelf! Moet de regering nou echt gezonde, volwassen mensen tegen zichzelf beschermen? Ik zeg: natuurlijke selectie toepassen.

Het word natuurlijk wat anders als het gaat om situaties waarbij mensen iemand anders in gevaar brengen. Hard rijden op een motor? Prima, op een lege snelweg. Hardrijden op een motor door een woonwijk? Rijbewijs en motor kwijt. Korte metten. Het probleem is niet het apparaat, maar de bestuurder. Kijk, net zoals die leuke minibikes. Als je daar verstandig mee omgaat, zie ik het probleem er niet van. Maarja, de Nederlandse regering zou de regering niet zijn als ze er niet iets aan doen.

Zelf heb ik zo’n leuke electrische step gekocht een jaar of wat geleden. Als ik er op rijd, word ik lachend ingehaald door kleine kinderen op kleine stepjes. Toch vind de regering dat ik het ding zou moeten “goedkeuren voor de openbare weg” en “verzekeren” en het liefst zien ze vast ook nog dat ik een helm, scheenbeschermers, gebruik. Naast de airbags die op de scooter moeten zitten natuurlijk. Tegelijkertijd kun je met een normaal auto-rijbewijs zonder helm de snelweg opduiken met een trike of quad. Dan moet de quad wel gordels hebben. Lekker nuttig. Over krom gesproken.

Nederland is het gezonde verstand voorbij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s