Dodenherdenking (2)

Vorig jaar heb ik mij aardig druk gemaakt over de abnormale manier waarop steeds meer mensen met dodenherdenking omgaan. Dit jaar was mijn ervaring gelukkig een stuk prettiger. Ik heb een klein stukje van de herdenking op de dam gezien, en dat was duidelijk een stuk beter dan vorig jaar. De taptoe werd foutloos en netjes geblazen, zelfs toen er (hoorbaar) iets omviel. Chapeau. Ook het inzetten van het volkslied waarbij mensen spontaan mee begonnen te zingen was erg goed om te horen.

Na de herdenking ben ik overgestapt op de uitzending vanaf de Grebbeberg. Minder (geen) toespraken, een stuk beter. Van mij mag het commentaar bij de uitzending ook nog weg, dat past beter bij het “geen toespraken” beleid en zorgt ook voor minder gewauwel “kijk er staan veel mensen”… Ja dat zie ik! Geluid uit, en probleem opgelost.

Nee (nogmaals) ik ben geen herdenkinsfanaat, maar ik vind dat mensen wel weer eens wat meer op hun gedrag, respect en elkaar mogen gaan letten. Bijvoorbeeld: Prachtig als je op je blog schrijft dat je je irriteert aan aggressieve weggebruikers, maar geef je ook het goede voorbeeld als je in je auto zit?

“A people that values its privileges above it’s principles soon loses both” – Dwight D. Eisenhower

Ok, genoeg gezeurd. Zennnn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s